EN
Site map | Sharepoint | Login

In de kijker

VILT - dinsdag 16 december 2014

Pakketten misvormde groenten en fruit bij Albert Heijn

Albert Heijn gaat in Nederland groenten en fruit verkopen die er minder gelikt uitzien en om die reden uit de schappen worden gehouden. Het gaat bijvoorbeeld om kromme komkommers en appels die er bleek uitzien. De supermarktketen acht de tijd hiervoor rijp omdat steeds meer klanten bewuster met voedsel omgaan en het uiterlijk van groenten en fruit minder belangrijk vinden, zei een woordvoerster dinsdag. Zij benadrukte dat er verder niets mis is met de producten. Eerst via de website en vervolgens ook in de grotere winkels zullen klanten een pakket ‘buitenbeentjes’ kunnen kopen.

Albert Heijn gaat de ‘buitenbeentjes’ aanbieden in een pakket dat vanaf woensdag kan worden besteld op zijn website. De prijs van dit pakket, dat bestaat uit een selectie van producten, ligt volgens de Nederlandse keten een kwart lager dan de normale prijs. De groenten en fruit zien er misschien iets anders uit dan we gewend zijn, maar zijn naar verluidt net zo lekker.

De keten is van plan de pakketten op termijn ook aan te bieden in zijn grotere winkels. De doos waarin de misvormde groenten en fruit (o.a. wortels, paprika’s en appels) zitten, werd door Albert Heijn voorzien van een stempel ‘Afgekeurd, maar niet door ons’. Op de website ah.nl vinden klanten volop inspiratie om te koken met deze ingrediënten.

De keten gaat de waar niet los verkopen omdat het aanbod misvormde groenten en fruit niet zo groot is, aldus de woordvoerster. Deze groenten en fruit werden door de telers tot nu toe verkocht aan de industrie voor verwerking in onder meer sap, soep en veevoeder. Het is niet meteen duidelijk of het 'misvormde' fruit en groente ook in België zullen worden aangeboden.

© Gebruik van nevenstromen als systeeminnovatie (GeNeSys) | Contact Webmaster.