EN
Site map | Sharepoint | Login

In de kijker

VILT

Vlaamse visie bio-economie perfect ingebed in Europese

Niet lang nadat Europa een strategie formuleerde voor de bio-economie (2012) had ook Vlaanderen zijn huiswerk grondig gedaan (2013). Tegen 2030 wil Vlaanderen met zijn bio-economie bij de topregio’s behoren. Een interdepartementale werkgroep heeft er goed over nagedacht hoe de Vlaamse bio-econ...

Eigen verslaggeving

Diverse belanghebbenden steken de koppen bij elkaar om composteren in samenwerkingsverband van de grond te krijgen


VILT

Met bio-economie kan het in Europa alle richtingen uit

In opdracht van de Europese Commissie en meer bepaald van het Standing Committee on Agricultural Research (SCAR) heeft een groep experten opnieuw een toekomstverkenning gemaakt, hun vierde ondertussen. Ditmaal namen ze de bio-economie onder de loep. Biomassa zet in Europa 19 miljoen mensen aan het w...

Vlaamse Overheid

30 dagen-campagne


A1 publicatie GeNeSys


Eigen verslaggeving

Verslag workshop valorisatie plantaardige reststromen

Op 6 oktober stond de Food Pilot open voor bedrijven en organisaties die plantaardige reststromen een nieuw leven (willen) inblazen, onder het motto "Tijd voor actie, haal eruit wat erin zit". Samen met ING en Flanders’ FOOD werd dit thema omgedoopt tot een interactieve workshop. 45 deelnemers...

VILT

Schenkingsbeurs vereenvoudigt voedselschenkingen

In aanwezigheid van federaal minister van Middenstand en Landbouw Willy Borsus is in Brussel de Schenkingsbeurs voorgesteld, een online platform dat voedselschenkingen aan sociale organisaties moet vergemakkelijken. Via een online platform worden schenkers en ontvangers van voedsel met elkaar in ver...

VILT

Delhaize zet 'gekke groenten'-project verder

De herstart van het project is pas voorzien in mei omdat Delhaize “enkel maar groenten van Belgische origine wil gebruiken en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt zijn”. “We willen de gekke groenten op termijn in alle winkels aanbieden, maar er zijn helaas op dit moment n...

VILT

http://www.vilt.be/hoeveelheid-onverkochte-vis-bijna-gehalveerd-in-2014

Er gaat steeds minder vis verloren. Dat zegt VISGRO, de vereniging voor zeevisgroothandelaren. In 2014 geraakte minder dan één procent van de gevangen vis niet verkocht. In 2013 was dit nog 1,9 procent, bijna dubbel zoveel. Dat heeft volgens Maarten du Bois, voorzitter van VISGRO, onde...

VILT

Voedingsindustrie bundelt krachten tegen voedselverlies

Enkele grote spelers uit de voedingsindustrie hebben de krachten gebundeld om voedselverspilling tegen te gaan. De International Food Waste Coalition (IFWC), gevestigd in Brussel, wil via een overkoepelende ‘veld tot vork’-aanpak het verlies van voedsel in de foodservice aanpakken. Deeln...

Pagina 2 van 15Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   
© Gebruik van nevenstromen als systeeminnovatie (GeNeSys) | Contact Webmaster.